Älgjakten 2010

Nya jaktmarker och nya tag

Lördag: Samling 07.00 kallt -7 grader men med mycket ved så gjordes en stor brasa och med passet precis på vägkanten så var det inte så stora problem att få dit vedhögen :) Ingen älg för min del men tre rådjur, en man på morgonpromenad med sin hund och en katt blev reultatet på pass nr. 1 denna dag. Laget fick en 10 taggare och skytten tömde magasinet för att den inte skulle gå till passgrannen men även han skjöt två skott för säkerhets skull :)

Pass nr 2 för dagen ett finfint pass på en myrkant perfekt skotthåll åt alla håll men men när älgen bestämmt sig för att inte ville infinna sig denna eftermiddag så blev den också reultatlös.

Söndag: Samling 08.00 och man börjar bli lite sliten efter en veckas jakt och så har man dragit på sig värsta förkylningen också host snörvel och host igen.. På plats på pass och har inte mer än hunnit fram till passet förän det smäller två skott  PANG PANG.. Yes tänker jag nu var jakten snabbt avklarad idag eftersom vi bara hade en älg kvar på licensen men Oj det kommer två älgar... nej nu har man skjutit kon från kalvarna var första tanken men nej det är två stora kvigor och inte fick man skjuta eftersom det var eld upphör på vuxna djur så fort det hade smällt ett skott eftersom det bara var en vuxen älg kvar på licensen... typiskt men men det skulle visa sig att det var bomskott efter att man spårat i flera omgångar och i många timmar så vi får hoppas att hon kom undan och klarade sig oskadd... Synd att man inte visste det för då hade man kanske kunnat ta en av dom men men det kommer väl nya chanser får vi tro??!! Men trots snörvel och host host så kom det älg i allafall :) 
Nästa drev var ett folkdrev och då ville jag gå eftersom då gör det ju inget att man hostar liksom!! :) Men ingen älg nu heller... En kviga kom fram men ingen kom i skotthåll på den så den klarade sig.
Så jaktens resultat en tjur så nu blir det efterjakt om några helger.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0